Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΩΝ

Ας αφήσουμε λίγο την κυβέρνηση και την τρόικα. Λίγο-πολύ, όλοι μας καταλαβαίνουμε τι σκ... είναι.
Ας μιλήσουμε για το λαό.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 κοινωνίες.
Η πρώτη κοινωνία είναι των "βολεμένων" (γενικός όρος) που περιλαμβάνει αυτούς που τάχουν χοντρά, έως αυτούς που έχουν έστω λίγα ή ίσα-ίσα για να την βγάζουν.
Αυτοί λοιπόν κάθονται ΑΠΑΘΕΙΣ (έως και ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ) μπροστά στις εξελίξεις, κρατούν στάση αναμονής, και περιμένουν να δουν που θα πάει το πράμα.
Η δεύτερη κοινωνία είναι των "μη βολεμένων" (γενικός όρος) που περιλαμβάνει τους πτωχούς, τους ανέργους τους υποψήφιους ανέργους, και γενικά όλους όσους δεν τα βγάζουν πέρα.
Αυτοί λοιπόν είναι τόσο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ (έως και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ) που κάθονται στ' αυγά τους.
ΑΥΤΟΣ λοιπόν είναι ο λόγος που υπάρχει μια γενική ΜΟΥΓΚΑ στον κόσμο, μπροστά στην καταστροφή που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια...

1 σχόλιο:

Alias είπε...

Ευπατρίδες και δουλοπάροικοι, πατρίκιοι και πληβείοι,
προεστοί(κοτζαμπάσηδες) και υποτελείς, τσιφλικάδες και κολλήγοι,αστοί(προύχοντες) και προλετάριοι κ.ο.κ. η ιστορία διδάσκει ότι για να υπάρχει η μια κοινωνία - πρέπει- να ύπαρχει απαραίτητα η άλλη. Σήμερα το λέμε με εύσχημο τρόπο "Ευρώπη δυο(2) ταχυτήτων" όπου στην λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας (FAST TRACK που λέμε) κυκλοφορούν οι πολίτες της Γερμανίας, Γαλλίας κλπ ενώ στην λωρίδα αργής ταχύτητας κυκλοφορούν οι πολίτες των PIIGS (Portugal,Ireland,Italy,Greece,Spain). Ενδεχομένως να θέλεις να αλλάξεις λωρίδα για να πας με τους "γρήγορους" αλλά ΔΕΝ θα σε αφήσουν! Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν γρήγοροι(αυτοί δηλ) και αργοί(εμείς)-αυτό παραβαίνει τον νόμο της αιώνιας πάλης των τάξεων- και αυτό δεν εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα !