Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κίνημα των διοδίων και άλλες παρεξηγήσεις

Δεν είναι δικό μου αυτό το κείμενο (είναι ένα σχόλιο αναγνώστη, σε ένα άρθρο του protagon.gr), αλλά το αναμεταβιβάζω γιατί είναι Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ !!!
-------------------------------------------------

Είπα η χριστιανή να καθήσω στ’ αυγά μου, αλλά δε μ’ αφήνει η επικαιρότητα να αγιάσω
Τις τελευταίες εβδομάδες, όποιος παρακολουθεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνεται μάρτυρας μιας κάθε άλλο παρά τυχαίας επίθεσης των πιο αιμοδιψών κοινωνικών ομάδων εναντίον της αγαθής και θεοπέμπτου ημετέρας Κυβερνήσεως. Πρωτάκουστο! Και άδικο...
Από πού ν’ αρχίσω...
Πρώτοι απ’ όλους φταίνε οι λεωφορειατζήδες, που έπαιρναν άλλον ένα μισθό σε νυχτερινά και υπερωρίες. Και δε σκέφτηκε κανένας το απλούστερο : Να μην πληρώνουμε υπερωρίες, να κόψουμε τα νυχτερινά, να καταργήσουμε την εργατική νομοθεσία! (Άκου «εργατική» νομοθεσία! Τί μονομέρεια είναι αυτή; Γιατί δεν υπάρχει και «εργοδοτική» νομοθεσία, παρακαλώ; Ή μήπως υπάρχει;) Βρε, βάλτον να δουλεύει ήλιο με ήλιο με έναν ξερό μισθό, να γίνει στυλάκι, να τον χαίρεται και η γυναίκα του, τον παλλήκαρο! Όχι σαν τώρα, που να τα νυχτερινά, να οι υπερωρίες, να οι άδειες, τα δώρα ,το ένα, το άλλο, τρώνε πρωί - μεσημέρι - βράδι και κοντεύει να βρει ο σκεμπές στο τιμόνι (Άντε μην έχουμε και κανα ατύχημα...)
Αν και εδώ που τα λέμε δεν είναι κι άσχημο, όταν περνάει 10 το βράδι να σταματάνε τα λεωφορεία για να μην παίρνει ο οδηγός νυχτερινό. Τί τη θέλεις τη συγκοινωνία νυχτιάτικο, κύριε επιβάτη; Απ’ τη δουλειά γύρισες, στο σουπερμάρκετ πήγες, κάτσε τώρα να δείς τηλεόραση και μετά ύπνο. Μου μάθατε στο σουλάτσο, κωλο-Ελληνες! Άντε, σκαρώστε και κανένα κουτσούβελο, που από την πολλή δουλειά κοντεύετε να το ξεμάθετε το σπορ... Δεν ακούτε τον Πανίκα από τη Θεσσαλονίκη που φωνάζει ότι αφελληνίστηκε η Ελλάς;
Όσο για τις Κυριακές.... Πφφφ!!! Σιγά μη σου δώσω προσαύξηση. Να σηκωθείς νωρίς κύριε οδηγέ, να πας εκκλησία, μετά να κάτσεις σπίτι σου να δεις τα παιδάκια σου, που από τις πολλές βάρδιες σε λίγο θα σε λένε «θείο» και να σηκωθείς τη Δευτέρα με όρεξη να πας στη δουλειά σου. Μάθαμε τώρα, Κυριακές, προσαυξήσεις και κουραφέξαλα... Και το έπιβατικό κοινό; Ποιό κοινό μωρέ; Δεν έχεις κυρία μου να δώσεις 10 ευρώ ταξί να πας να δεις τη συνυφάδα σου την Πιπίτσα στην Κολιάτσου; Ποδαράκια δεν έχεις; Άντε ξεκουνήσου περπάτα και λίγο, που σε βλέπω από του χρόνου να δηλώνεις τον «πωπό» σου στο Ε9, ως ακίνητο!
Μετά έρχονται οι «τζαμπατζήδες»!
Γιατί ρε δεν πληρώνεις διόδια; Τί θα γίνει η εταιρεία, κλέφτης θα γίνει; Την ανάπτυξη της χώρας δεν τη σκέφτηκες; Αμα δεν πληρώσεις εσύ, ρε χαϊβάνι, με τί θα τους φτιάχνουμε τους δρόμους; Με τα δικά μας; Εμείς τα’ χουμε στην Ελβετία βρε άμυαλε! Θες να τα φέρουμε από την Ελβετία τα λεφτά, τόσο δρόμο, χειμώνα καιρό, «μες στο κρύο και στ’ αγιάζι, το ευρουλάκι μας να στάζει» για να σου κάνουμε εσένα επενδύσεις; Α, να χαθείς, οπισθοδρομικέ!
Γιαυτό θα σου βάλω κι εγώ τη Φιλιππινέζα μου...εεε... συγνώμη, την Αστυνομία μου ήθελα να πω, όταν την κάνεις σφαιράτος από τα διόδια, να σε γράφει για παρακώλυση της κυκλοφορίας. Διότι βρε τζαμπατζή κηφήνα, το σωστό είναι να κάθεσαι σαν το γομάρι στην ουρά να περιμένεις για να πληρώσεις. Τότε πάει στρωτά η κυκλοφορία. Αν φεύγεις εσύ σαν το φυσέκι... την παρακωλύεις δεν το καταλαβαίνεις; Μην κοιτάς τις υπουργικές Μερσεντές, τους υπουργικούς κολλητούς, τις υπουργικές κολλητές κλπ αξιοπρεπείς ανθρώπους που περνάνε «αέρα» με τους Ζητάδες να κάνουν «ίου – ίου» σαν τις μαζορέτες, για να μεριάζει η πλέμπα. Αυτοί είναι άλλο, κατάλαβες; Αλλά, τί να καταλάβετε εσύ ρε φτωχομπινέ, που κάνεις ανάστα Κυρίου τη χώρα για ένα και δύο ψωροευρώ, φτωχοδιάβολε, που δεν έχεις δει Μερσεντές και πεντάστερο ξενοδοχείο πληρωμένο από τον κρατικό κορβανά, ούτε στον ύπνο σου; Τζαμπατζή! Ε, τζαμπατζή...
Μετά έχουμε τους φαρμακοποιούς!
Ό,τι χειρότερο! Άκου τί θέλουν αυτοί: Να ανοίγουν λέει φαρμακεία μόνο οι πτυχιούχοι της φαρμακευτικής! Ήμαρτον, Κύριε... Γιατί ρε λαμόγιο; Πού ξανακούστηκε αυτό; Ο σιδεροβιομήχανος ρε, δε μπορεί να πουλάει γάζες και ασπιρίνες; Ο φαρμακέμπορας, στραβομάρα έχει και δε μπορεί να πουλάει ένα πιεσόμετρο, μια κρέμα νυκτός, ένα Βιάγκρα βρε αδερφέ; Πρέπει να χει βγάλει πανεπιστήμιο ο άλλος για να δώσει δυο χάπια; Και σιγά καημένε, τί θα καταλάβει η γριά αν της δώσεις το λάθος καταπότι; Αφού όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, άμα έχει καλέσει την κλάση σου ο Παντοδύναμος... Μάθαμε τώρα, επιστήμες και κουραφέξαλα...
Μόνο από τους δημοσιογράφους δεν έχω παράπονο.
Αυτοί μάλιστα! Μικροί και μεγάλοι, επώνυμοι κι ανώνυμοι, εκατομμυριούχοι και μισθοσυντήρητοι, όλοι σαν ένας άνθρωπος το κάνουν το καθήκον τους! Βρίζουν τους μεν, πρετεντερίζουν τους δε, σομπολίζουν ετούτους, τριανταφυλλίζουν τους άλλους, φτύνουν, γκαρίζουν, τραγκίζουν... Το τιμάνε το ψωμί που τρώνε! Ε, κι αν πάρει η μπάλα και κανέναν που δε φταίει... Χατζηνικολιάστηκε η φοράδα στ’ αλώνι!
Βέβαια, όταν βαρεθεί τ’ αφεντικό, σουφρώσει το μπαγιώκο και βάλει λουκέτο στη φυλλάδα ή στο κανάλι, τότε ξυπνάνε για λίγο τα μικρά (γιατί τα μεγάλα την κάνουν για άλλο ενυδρείο) και «όλο κλαίνε τα καβουράκια, στου λαού τα βοτσαλάκια». Μετά, όταν βρεθεί καινούργιο χέρι να τα ταϊσει, τα καβουράκια ξαναγίνονται πιράνχας και κατασπαράζουν ό,τι τους ρίξει το αφεντικό.

---------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: