Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Νόμιμο ναι, ηθικό όμως?

Σήμερα θα βάλω ένα λίνκ. Ενα λίνκ για να μείνει. Και να δείχνει οτι οι λαμογιές είναι διαχρονικές και διακομματικές. Ομως υπάρχει μια διαφορά. Και είναι μεγάλη. Μέχρι τώρα "τρώγατε" (οι διάφοροι υπό διερεύνηση φαγάδες) από τα δικά μου χρήματα μεν αλλά με την πιό ευρεία έννοιά τους όπως νοούνται τα χρήματα του δημοσίου κορβανά.
Σήμερα - εδώ και λίγο καιρό δηλαδή - αυτό άλλαξε. Αυτόν τον Ιούνιο δεν ήρθε το επίδομα.
Επομένως βάλατε το χεράκι σας στην τσέπη μου και μου πήρατε το επίδομα αδείας. Ενταξει θα μου πείτε: δεν γινόταν αλλοιώς θα πτωχεύαμε κλπ.
Και εγώ καλόπιστα λέω οκ ας κάνω τον μαλάκα γιατί πράγματι δεν γινόταν αλλοιώς και ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα αλλάξουν.

Και έρχεται το άρθρο της Αριστέας και με εξαγριώνει. Και ξέρετε γιατί? Γιατί όταν πληρώνω προσωπικά για να γιατρευτούν οι πληγές του τόπου αυτού που έγιναν απο κάποιους αδαείς, ημιμαθείς, πονηρούς ή ότι άλλο θέλετε ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ τα αντανακλαστικά των κυβερνώντων να είναι καλλίτερα καί απο αυτά του φημισμένου τερματοφύλακα Γιασίν - αν τον θυμάστε. Και όμως επικρατεί αφασία.

Πρέπει να εμπεδωθεί ένας αυτοματισμός στην χρήση του χρήματος που οι πολίτες δίνουν στο κράτος για να διαχειριστεί στα κοινά. Ολοι οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλογίζονται: θα υπέγραφα αυτό το χαρτί αν πλήρωνα τα χρήματα για δική μου επιχείρηση? Θα νοίκιαζα αυτό το κτίριο με αυτά τα εξωφρενικά ενοίκια ή θα ανακαίνιζα το ιδιόκτητο κτίριο της υπηρεσίας και θα το χρησιμοποιούσαμε? Τέτοια αυτόματα αντανακλαστικά θέλω απο το ΠΑΣΟΚ και δεν τα βλέπω. Μέσα στην χλίδα όλοι. Να ταξιδέψουν και με το τραίνο -σε λίγο δεν βλέπω να το τολμούν - και με το αεροπλάνο της γραμμής. Να δώσουν ενα δείγμα γραφής βρε αδερφέ.

Με τέτοια και με τέτοια συντρόφια ετοιμαστείτε να αγοράσετε μάσκες γιατί σε λίγο θα τρώτε την σκόνη του Κουβέλη και θα βλέπετε την πλάτη του. Οταν ανοίξουν οι κάλπες -όποτε και αν γίνει αυτό - θα πέσει πολύ γέλιο ή και κλάμα.

Και τώρα το λινκ εδώ και το κείμενο απο κάτω.


Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα.


Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.

Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.

Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).

Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Εξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό.

Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!

Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα! Ηθικά όμως;

Αλλά αν, στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πρώτος διδάξας τού «δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», δεν υστερεί και ο υπουργός του κ. Δρούτσας, ο οποίος επίσης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας». Διότι και στο γραφείο του κ. Δρούτσα υπηρετεί υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι.

Με «διαταγή μετακίνησης» ώστε να συνεχίσει και αυτή να λαμβάνει την «ημερήσια αποζημίωση» (90 ευρώ x 30 = 2.700 ευρώ ), η οποία μαζί με το «επίδομα αλλοδαπής» συν τον τρέχοντα μισθό της, αθροίζουν ένα σύνολο της τάξεως των 10.855 ευρώ μηνιαίως.

Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;

Αναμένεται η υπεύθυνη απάντηση γι' αυτή τη νόμιμη παρανομία. Καλό θα ήταν να απαντηθεί και το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλοι υπάλληλοι με το αυτό καθεστώς.*

Δεν υπάρχουν σχόλια: