Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Περί ορυκτών καυσίμων

Και γίνονται εκλογές,
και βγαίνει ο "νικητής", και βάζει εναν ώς υπουργό ανάπτυξης - λέει.

Και βλέπουμε την φάση και βλέπουμε την πορεία των πραγμάτων, ενα γενικό ανακάτεμμα που προέρχεται λέει απο την ανοδική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού και θυμόμαστε οτι το πετρέλαιο κάποτε είχε 18$ το βαρέλι. Κι ανεβαίνει και ξανανεβαίνει και ξαναμανά ανεβαίνει. Και λένε μερικοί. Ωραία, θα χτυπήσει μεχρι 95$ το βαρέλι αλλά όσοι έχετε επενδύσει, πουλήστε γιατί η τιμή ειναι φούσκα και θα πέσει. Και παρά του οτι είναι φούσκα (γιατι οι παραγωγές χώρες ενδεχομένως γύρω στα 10-20 $ το βαρέλι παίρνουν) δεν πέφτει. Να ο τυφώνας στην τάδε θαλάσσια εξέδρα, να η απεργία των εργατών στις πετρελαιοπηγές της κολοπετινίτσας, να οτι μειώθηκαν τα στρατηγικά αποθέματα της..Ζιμπάμπουε, να ο πύραυλος που εκτόξευσε το Μαϊμούντερεϋ, πάνω το πετρέλαιο. Δούλεμα κανονικό δηλαδή.

Τελικά αν θυμόσαστε πώς κάναν βόλτα το ...τιμημένα ομόλογα των ταμείων βολτάροντας σε μια μέρα όλη την Ευρώπη μέχρι να φτάσουν στον τελικό αγοραστή που ενδεχομένως να ηταν και εκ των προτέρων γνωστός και όλοι οι μεταπράτες βγάζανε το κάτι τις τους που όμως ενω η κανονικη πορεία διάθεσης έλεγε κέρδος μεταπράτη γύρω στο άντε να πούμε μισό στα εκατό αυτοί έπαιρναν γύρω στα 6 με 7 τα εκατό συνολικά. Ετσι λοιπόν και με τα συμβόλαια αγοράς πετρελαίου. Βολτάρουν στα χρηματιστήρια για το φούσκωμα της τιμής τους και πλήρωνε λαλάκα λαέ όλης της γής.
Ωραία θα μου πείτε και γιατι μας τα ζαλίζεις με αυτά? Λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε.

Και βεβαίως τα ξέρουμε. ΟΜΩΣ,

όταν εξαρτάται η βιομηχανία σου(λέμε τώρα), το ηλεκτρικό σου, τα όλα της οικονομίας σου απο αυτό το ρημάδι, που ΣΗΜΕΡΑ έχει τόσο μεγάλη αξία, ΕΣΥ τι κάνεις? Περιμένεις να εφευρεθεί ο κινητήρας που λειτουργεί με νερό?

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ

Συγκαλείς τους αρμόδιους και τους ειδικούς και τους λές στα ίσα. Μάγκες το και το. Το πετρέλαιο έγινε πύραυλος και δεν πιάνεται με τίποτα. Χρωστάμε και της μυλωνούς και μπάζουμε οικονομικά απο όλες τις μπάντες.

Και συνεχίζεις. Το εμπορικό μας ισοζύγιο πάει κατά διαόλου, σε λίγο καιρό θα δουλεύουμε ολοι οι Ελληνες για να πληρώνουμε τους τόκους απο τα χρέη της Χώρας μας, με την αγορά πετρελαίου αιμοραγούμε. Βουλιάξαμε! είμαστε κάτω απο το νερό (για να μην το πώ αλλοιώς) και αναπνέουμε με καλαμάκι. Ακούστε με λοιπόν. Εχω πληροφορίες οτι οι Γερμανοί στον παγκόσμιο πόλεμο έκαναν έρευνες και βρήκαν οτι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στην στεριά και στην θάλασσά μας. Πρόσφατα έγινε ενα "κούνημα" στο Ιόνιο και βγήκε ΜΟΝΟ του το πετρέλαιο στην επιφάνεια. Είμαστε κολλητά με τις πετρελαιοπηγές της Μ. Ανατολής άρα και το δικό μας οικόπεδο πρέπει να έχει πράμα.

ΛΟΙΠΟΝ στο δια ταύτα.

Για να μην φαλήρουμε σε λίγα χρόνια, και για να ξεχρεώσουμε τα... εγγόνια μας που σήμερα απο την γέννησή τους χρωστάνε τις κ@λ%τριχες τους εξ αιτίας μας

ΘΕΛΩ:


Με υπεύθυνο τον υπουργό Ανάπτυξης, κόψτε τον κ@λ@ σας και δεν με ενδιαφέρει αν θα συμμαχήσετε με τους Αμερικανούς με τους Άγγλους με τους Γάλλους με τους Ρώσσους με τους Νορβηγούς με τον διάβολο τον ίδιο, σε τρία χρόνια και ΠΡΙΝ τις εκλογές (που θα τις πάρω αν το κάνετε αυτό!!!) να βάζω ΕΛΛΗΝΙΚΗ βενζίνη μπροστά στις κάμερες, στην πρωθυπουργική Mercendes. (Ξύπνα Νούλη οχι μόνο κενή θεωρία, πρέπει να συνοδεύεται και απο δράση το ΘΕΤΙΚΟ μήνυμα!) Αλλοιώς δέστε μια βαριά πέτρα στο λαιμό σας και βουτήξτε μόνοι σας. Κάθε μήνα θα περιμένω πλήρη και παραστατική αναφορά για την ΠΡΟΟΔΟ της αποστολής σας και τις τυχόν δυσκολίες που συναντάτε., για να τις επιλύουμε μαζί. Θεωρείται υπόθεση ΠΡΩΤΗΣ προτεραιότητας. Κάπως έτσι μιλούσε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στους δικούς του και τρέμανε στα υπουργικά συμβούλια, που δεν ήταν τότε παιδική χαρά με χα χα χα και χου χου χου ενδεχομένως.

( Ανοίγει παρένθεσις, που έλεγε και ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ στο γυμνάσιο, με την πλήρη έννοια της λέξης φιλόλογος. Δεν ξέρεις πόσο μ'αρέσει να πετάω μέσα στα κείμενα την λέξη ενδεχομένως. Είναι λίγο σαν το "είπα - ξείπα χέζω μεσ΄το λόγο μου" οπως έλεγε ο φίλος μου ο Βαγγέλης, αλλά έλα που χρειάζεται σε εμάς που δεν έχουμε...άκρες, και δεν εκβιάζουμε, δεν συκοφαντούμε, δεν τα κονομάμε, παρά μόνο αγαπάμε αυτόν τον κ@λ@τοπο που λέγεται Ελλάδα, για να μην μας πατσαβουριάσουν σε κανένα ....χαρτο έτσι για πλάκα. Κλείνει η παρένθεσις!)

Ετσι παίζουν μπάλλα οι διορατικοί και μεγάλοι πρωθυπουργοί και η Ιστορία αναγκαστικά μπαίνει στον κόπο, μαζεύει τις πέννες και τα μελανοδοχεία της και ασχολείται μαζί τους.


Υ.Γ. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του πετρελαίου αλλά και σε τοόόσα άλλα φλέγοντα προβλήματα της Ελληνικής πραγματικότητας. Επικοινωνιακά κουνήματα χεριών στην τηλεόραση σαν να απευθυνόμαστε σε ΑΜΕΑ θεωρούνται ξεπερασμένα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ
Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο !

Η είσαι...αρχηγός με αρκούδια ή είσαι αρκούδια αρχηγός. Η επολογή ειναι δική σου και είσαι στο παρα μισό να την πάρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: