Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Περί Δημοσιογράφων

Αγαπητοί κύριοι δημοσιογράφοι ή όπως αλλοιώς σας αποκαλούν!

Σήμερα θα σας πώ το μεγάλο μυστικό!
Εχετε τελειώσει.
Και το ειρωνικό είναι ότι την αποστολή σας την έχετε τελειώσει εσείς οι ίδιοι.

Παραβήκατε τον μοναδικό κανόνα που έπρεπε να διαφυλάττετε σαν κόρη οφθαλμού, έστω και με το κόστος του ότι αντί να τρώτε παντεσπάνι θα έπρεπε να τρώτε ξερό ψωμί. Και ο κανόνας είναι ότι η αλήθεια είναι μόνη, μία και μοναδική και δεν επιδέχεται ερμηνείες κατά το δοκούν. Τις ερμηνείες τις κάνουν οι πολιτικοί για να καθοδηγούν την πελατεία τους.

Οταν όμως στο μέσον που εργάζεσθε (το ή τα αφεντικά του) κάνουν μπίζνες με το κράτος σαφώς και υπάρχουν (ενδεχομένως πάντα έτσι; :) ) σκοπιμότητες π.χ. κάνε λίγη γαργάρα εδώ, βοήθα λίγο αυτόν, χτύπα λίγο αυτόν, καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ. Οπότε φτάσαμε στην διάσημη διαπλοκή και μας πήρε ο διάολος τον πατέρα.

Να ξέρετε ότι θα έχετε πλέον "πέραση" μόνο στα παππούδια που θα λένε "ναι ναι το είπε και στην τελιόραση".
Βέβαια θα διαρκέσετε όσο θα διαρκέσουν και αυτοί αλλά θα έχετε "κάψει" τις όποιες επόμενες γενιές δημοσιογράφων. Οσο θα απλώνεται το Ιντερνετ τόσο θα πλησιάζετε στην ημερομηνία λήξεώς σας. Και ο κόσμος θα μάθει να σας απομονώνει και στο Ιντερνετ το οποίο με ποικίλους τρόπους προσπαθείτε να αλώσετε.

Πλέον για τους προχωρημένους τα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζετε είναι οι ψυχαγωγικές τους εκπομπές. Ναι με αυτές διασκεδάζουν γιατί έχοντας την δυνατότητα να διασταυρώνουν τις πληροφορίες από πολλές πηγές σας βλέπουν σαν μέσα απο τζάμι για τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες κάνετε.
Και ένας λόγος που διασκεδάζουν με αυτές είναι ότι οι προσφερόμενες...διασκεδαστικές (ψυχαγωγικές, των εμπορικών καναλιών) εκπομπές είναι τόσο βουτηγμένες στα σκ@τ@ που δέν βλέπονται. Και είναι το άλλο έγκλημα, όπου κοιμίζουν τα παιδιά μας μέσα στην απόλυτη ανοησία και την πνευματική άπνοια δημιουργώντας πρότυπα σαβούρες. Ας όψεται ο υπουργός...πνευματικής ανάτασης με την απραξία του.

Βέβαια να μην γενικεύουμε! Σαφώς και δέν είναι ΟΛΟΙ ίδιοι. Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του! Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα τα οποία υπηρετούν το λειτούργημα με αντικειμενικότητα αλλά είναι χαμηλά στον πάτο του καζανιού(γνωστά μόνο στους γνώστες), για να πατάνε επάνω τους οι άλλοι (the big chunks). Θα αναφέρω ενδεικτικά: Η Κ. Αδάμ και η Α. Μπουγάτσου χωρίς να τις ξερω ουτε και να χρειάζεται. Ετσι απλά χωρίς σχόλια. Αφανείς και αξιοπρεπείς υπηρέτριες του λειτουργήματος, κατά την άποψή μου.

Εχετε μερίδιο στο φουντάρισμα αυτού του τόπου και ξέρετε το γιατί. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί αν ξεβρακώνατε συστηματικά τα λαμόγια αλλά....
Αλλάξτε ή αλλάξτε δουλειά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: