Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Εθνικές εκλογές ή σοβαρή και γρήγορη δουλειά?

Πολλά ακούω αγαπητή μου κυβέρνηση για σενάρια την επομένη των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για αναβάπτιση στην λαϊκη εντολή και τα τοιαύτα.
Συνήθως η αντιπολίτευση αναβαθμίζει σε πρόκριμα παραδοχής-αποδοχής της κυβέρνησης, τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση (λόγω της ύπαρξης κυβερνητικής φθοράς) και όχι η κυβέρνηση. Το να λέμε ότι αν δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πάμε σε εθνικές εκλογές δεν ακούγεται και πολύ Δημοκρατικό. Θα έχετε τεράστιο πολιτικό κόστος (ηρωϊκή εξοδος?) αν μας σύρετε σε εκλογές.

Θέλουμε να συνεχίσετε το όποιο έργο σας για τα τέσσερα χρόνια που σας εκλέξαμε και να σταματήσετε τα παιγνίδια σκοπιμοτήτων και εκβιασμών. Εχετε την απαραίτητη πλειοψηφία και την βουλευτική συνοχή για να πάρετε όποια μέτρα κρίνονται αναγκαία.
Το να κάνετε εκλογές, και να εκτινάξετε το κόστος δανεισμού - γιατί με δανεικά ζούμε - προκαλώντας και μια ισχυρή και επικίνδυνη ταλάντωση γύρω απο την (ήδη προβληματική) ευθεία που έχετε χαράξει με οικονομικές επιπτώσεις στα ισχνά οικονομικά των νοικοκυριών δεν είναι και οτι καλλίτερο. Και τελικά οι εκλογές και το μέσω αυτών δικαίωμα του διοικείν σας εκχωρείται για τέσσερα συναπτά χρόνια.
Το έργο σας θα κριθεί συνολικά όταν θα κατακαθίσει η σκόνη των όσων νομοτελειακών συντελούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και δεν μπορείτε να το υποβάλλετε σε πρόωρη έγκριση.
Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: