Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Tα χάπια μου!

Τα 620 λαμογίστικα δισεκατομμύρια ευρώ "ξεκουράζονται" στην Ελβετία περιμένοντας το σύνθημα για να ορμήσουν για αγορές και επενδύσεις στην Ελλάδα σε τιμές κοψοχρονιάς, επειδή όπως είπε ο Γιώργος "Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες". Κοντά σ'αυτούς και τα ξένα
κεφάλαια θα αρχίσουν να αγοράζουν σε γελείες τιμές τα αποκρατικοποιούμενα.
Ε ρε γλέντια!
Και ας είναι διατεθειμένοι οι Ελβετοί να μας δώσουν στοιχεία για τους καταθέτες για να βρούμε αν δικαιολογούνται απο τους κατόχους τους τέτοια κεφάλαια σε σύγκριση με την φορολογική τους δήλωση!
Την ίδια ώρα εγώ ο μαλάκας τα πέντε φράγκα που μάζεψα όλα αυτά τα χρόνια τα κρατάω στην Τράπεζα με 0.8% για να μην καταρρεύσει η αγορά (και για να μην μου τα κλέψουν στο σπίτι, η αλήθεια να λέγεται!) ενώ δεν φτάνουν ούτε για εξώπορτα σπιτιού να αγοράσω για τα παιδιά μου.

Οσο οργιάζει η φοροδιαφυγή, και εισφοροδιαφυγή, όσο δεν εκσυγχρονίζεται, δεν γίνεται φιλική πρός τον πολίτη και δεν εξυγιαίνεται -το άπατο βαρέλι- η σπάταλη δημόσια διοίκηση, κάθε νέο μέτρο θα έχει στόχο τον παπάρα τον μικρομεσαίο που θα τονε βαράνε αλύπητα. Τον μισθωτό και τον συνταξιούχο -πιο έντεχνα και στοχευμένα βλέπω αυτήν την φορά - να τον μαδάνε έτσι ώστε να καταλήξουμε όλοι, εκτός πιθανόν των δικαστών και βουλευτών να πάιρνουμε απο ένα τριακοσάρι μέχρι και ένα χιλιοπεντακοσάρι στην καλίτερη άσχετα με το τι πληρώναμε για εισφορές, και χωρίς κανείς άσχετος και αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής που είχε τοποθετηθεί ως διοικητής ταμείου να τιμωρηθεί για διαχειριστική
ανικανότητα.
Και δεν τελειώσαμε εδώ! Οσα χρήματα μείνουν θα τα "ξανατσακίσουν" μέσα απο την αύξηση τελών κυκλοφορίας, καυσίμων, πετρελαίου θέρμανσης, αντικειμενικών αξιών, και πρόσθετης τιμωρίας, μέσω πολλαπλών φόρων αυτών, που είχαν την έμπνευση και ατυχία μέσω εργασίας μιας ζωής και ενυπόθηκων δανείων να αγοράσουν ένα κολόσπιτο για να στεγάσουν την φαμίλια τους.
Ξέρετε τι είναι να διοικείς περίπτερο και μαζεύοντας λεπτό λεπτό τα κέρδη να συντηρείς οικογένεια? Βάλτε έναν περιπτερά να μας διοικήσει!

Ρε ασιχτίρ ορντάν που έλεγε και ο παππούς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: