Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Περί καπνίσματος και καπνιστικού νόμου...

1. Αποτελεί μεγάλο αίσχος και προσβολή, μη συμμόρφωση μεγάλου μέρους καπνιστών, στον νέο και σωστότατο αντικαπνιστικό νόμο.
2. Αποτελεί μεγάλο αίσχος και προσβολή, η μη συμμόρφωση μεγάλου μέρους των καταστηματαρχών στο νέο αντικαπνιστικό νόμο.
3. Αποτελεί μεγάλο αίσχος και προσβολή το ίδιο το κράτος να ψηφίζει ένα νόμο και κατόπιν να κάνει τα "στραβά" μάτια κατά την εφαρμογή του.

Αυτά και δεν θέλω να ακούσω καμιά δικαιολογία από τους παραβάτες καπνιστές...

Μας πήραν τους ...Μεσογειακούς αγώνες!!!

Έ όχι και ξεφτίλα ή σκάνδαλο που μας τους πήραν αυτό το ...πανηγυράκι.
Καλό μας έκαναν, γιατί η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε να τους δώσει πίσω...
Μήπως ήταν διατεθειμένοι να σκορπίσουν τόσα λεφτά; Φυσικά όχι από την τσέπη τους. Φτιάχνοντας νέα διόδια, αυξάνοντας διόδια, ΦΠΑ, φόρους κλπ, κλπ κλπ.
Ξυπνάτε ρε, εσείς που γράφετε άρθρα-θρήνουν γιατί μας πήραν το ...Μεσογειακό πανηγύρι...
Όσο για τους πολιτικούς που βγαίνουν και "θρηνούν" την απώλεια, ας βάλουν το χέρι τους στην τσέπη να πληρώσουν αυτοί και όχι ο λαουτζίκος, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συγκοινωνούντα δοχεία 1

Eχω δύο θεωρίες των συγκοινωνούντων δοχείων. Την μία, που απορέει απο την κατά κυριολεξία έννοια της φυσικής, θα σας πώ σήμερα με δυό λόγια.

Πρόκειται για τον υγρό ορυκτό πλούτο, για το μαύρο χρυσάφι, για το πετρέλαιο.
Αν κοιτάξετε σε έναν χάρτη θα δείτε οτι "πέφτουμε" πάνω ή μέσα στο τρίγωνο που ορίζεται απο Ρουμανία - Λιβύη - Σαουδική Αραβία - Ρουμανία. Κανονικά εδώ τελειώνει το άρθρο!
Είχα γράψει και παλαιότερα εδώ ότι ο Καραμαλής έπρεπε να βγάλει σύντομα πετρέλαιο, αλλά μας άφησε στη μέση και την έκανε.
Όμως λέμε δεν μπορεί να ρέει γύρω γύρω το πετρέλαιο και εμείς στην μέση να μήν έχουμε. Ανακινήθηκε το θέμα πρόσφατα και διαπιστώθηκε κατά κοινή ομολογία ότι έχουμε. Και αν δεν έχουμε, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι δέν έχουμε! Ο Γιώργος όταν τον ρώτησε ο Ευσταθιάδης, είπε ότι δεν έχουμε -όμως έξυνε την μύτη του - ρωτήστε τους ψυχολόγους γιατί ξύνουμε την μύτη μας ασυναίσθητα όταν λέμε κάτι!


Και τώρα η φυσική. Αυτά τα κοιτάσματα δεν μπορεί, εφ' όσον η λεκάνη είναι εννοιαία, θα συγκοινωνούν μεταξύ τους. Και εφ΄οσον συγκοινωνούν μεταξύ τους -ίσως όχι όλα, βάζουμε και ένα ίσως! - μήπως μας τα...πίνουν κάποιοι άλλοι? Δεν το προχωράω παρά πέρα, μεγάλα παιδιά είστε. Κλικ και στην εικόνα για να μεγαλώσει.

Και τώρα το παράδειγμα. Συζητούσα με έναν φίλο απο την Βόρεια Ευρώπη. Μού έλεγε πόσο σταθερή είναι η οικονομία τους και πόσο πολλά ανταποδοτικά τέλη έχουν απο την κυβέρνηση. Ότι δηλαδή έχουν καλή - αν όχι την καλίτερη παιδεία στον κόσμο- ότι έχουν καλή υγειονομική περίθαλψη, καθαρές πόλεις, οικονομική προστασία των ανέργων, παιδικούς σταθμούς και ένα σωρό άλλα που δεν είναι της παρούσης. Και όλα αυτά, δηλαδή αυτό το οικονομικό μαξιλάρι οφείλεται στα πετρέλαια που αντλούνε απο την Βόρεια Θάλασσα. Δηλαδή τα 700 - 800 ή δεν ξέρω πόσα ακριβώς Ευρώ συν τα...benefits της ποιότητας ζωής τα έχουν όλοι. Και απο κεί και πάνω ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες μετάλλων, ξύλου, ψαριών, έστω και υπηρεσιών και βάζουν με την δουλειά τους, το βούτυρο πάνω στο ψωμί τους, το οποίο ψωμί, ούτως ή άλλως έχουν.

Κλείνω λέγοντας.

  • Γιώργο, σταμάτα να μαδάς τους μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. πιάσε τα λαμόγια και σταμάτα την αιμοραγία.
  • Γιώργο, δημιουργείστε ανάπτυξη.
  • Γιώργο, βρές φυσικές πηγές πλούτου.
  • Γιώργο, βρές πετρέλαιο ΤΩΡΑ πρίν μας το πάρουν όλο, είτε μέσω συγκοινωνούντων δοχείων, είτε μέσω...μνημονίου. (Ούτως ή αλλως το 2050, το αργότερο, πετρέλαιο τέλος).
  • Γιώργο, βγάλε πετρέλαιο απο το Ιόνιο και θα πίνω (υπόσχεση) ένα κουτάλι την ημέρα για μιά εβδομάδα.
  • Γιώργο, βγάλε φυσικό αέριο νότια της Κρήτης και θα κάνω...αναπνοές με αυτό!
  • Γιώργο, δεν θέλουμε να είμαστε ΜΟΝΟ οι διακομιστές του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ πρός την Ευρώπη , αλλά και του δικού μας!!!
(By the way, did Angela send you greetings from Cyprus? No? Dig deeper than 2.5 km, not now, yesterday, she said!)

Καί κάτι άσχετο. Δεν πιστεύω η Τουρκία να αποκτήσει σύνορα με την...Αίγυπτο! Λέτε;
Αντε βάλτε τον επάνω όροφό σας να δουλέψει, παίξτε τα...μολύβια και τα πληκτρολόγια, λαδώστε και το...κουστούμι κανενός ξένου διπλωμάτη γιατί μια ζωή λαδώνετε τα δικά σας ρούχα, απρόσεκτοι έ απρόσεκτοι!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τιμωρία προς παραδειγματισμό!

Δημοσιογράφος δεν είμαι. Ο λόγος μου δεν είναι πολιτικός. Είναι ο λόγος ενός πολίτη που σχολιάζει (καταγγελτικά) με τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται όσα γίνονται γύρω του κάνοντας χρήση μιας ιδιότητας της τεχνολογίας που...δυναμώνει την φωνή του και πιθανόν να ακούγεται και λίγο μακρύτερα.
Κυριολεκτικά βομβαρδίζομαι καθημερινά με μηνύματα για τον ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ατασθαλιών θύμα των οποίων είναι γενικά τα χρήματα του κράτους, δηλαδή των φορολογουμένων, δηλαδή τα δικά μου.
ΟΜΩΣ! Δεν είδα κανέναν απο αυτούς που ρημάζουν π.χ. το ΙΚΑ με απάτες στα ένσημα, δωρόσημα, στις υπερχρήσεις-καταχρήσεις εγχειρητικών υλικών, στις προμήθειες ιατρικών αναλωσίμων στα νοσοκομεία με απευθείας αναθέσεις σε υπερηψηλές τιμές, στα εικονικά τιμολόγια, στις εναρμονισμένες τιμολογιακές πρακτικές, στους κάθε λογής μεγαλομέγαλους που δεν κόβουν αποδείξεις δεν αποδίδουν ΦΠΑ, όλους αυτούς που ρημάξαν τα ταμεία μας και σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν συντάξεις και εφάπαξ.
Δέν είδα επαναλαμβάνω κανέναν να του φοράτε εκείνες τις αμερικάνικες πορτοκαλί φόρμες με χειροπέδες και με αλυσίδες στα πόδια (μη μου πείτε οτι οι Αμερικάνοι τους βάζουν αλυσίδες στα πόδια για να μήν τους ξεφύγουν! Θα σας μαλώσω.)και να τον...μεταγάγουν στο γραφείο του εισαγγελέα για να απολογηθεί δήθεν ενώ τον επιδεικνύουν σαν παράδειγμα πρός αποφυγή (προσωπικά δεδομένα θα μου πείτε. Χαμογελάω).
Για να επικοινωνήσετε και το μήνυμα βρε αδερφέ!
Γιατί διέπραξε το υπέρτατο έγκλημα να κλέψει χρήματα του δημοσίου με κομπίνα.
Μήπως για λόγους προνοητικότητας? (ο νοών νοήτω). Ας μοιάσουμε επιτέλους και σε κάτι καλό στους Αμερικάνους, οι οποίοι λένε: Κλέψε φίλε μου άμα μπορείς, μαγκιά σου. Βάρδα όμως και μη σε
κάνουμε μαγκωτό, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου! Εδώ εμείς εντάξει, δε λέω, τους εντοπίζουμε!!!!
Αααχ, παρακμή μου πόσο ακόμη θα κρατήσεις...

Λοιπόν σταματήστε να τα παίρνετε απο τους φτωχούς και υπερφορολογημένους μισθωτούς και συνταξιούχους (53% εσόδων κράτους απο μισθωτούς και συνταξιούχους!!!) και μαζέψτε τις διαρροές του συστήματος απο τα κάθε λογής τρωκτικά δίνοντας παράλληλα πνοή στην υγειή ανάπτυξη.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πώς αυτοοργανώνονται οι σημερινοί νέοι αγρότες.

  • Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δείς. –Ghandi
  • O εικοστός πρώτος αιώνας είναι ο αιώνας των πολιτών καί όχι των ηγετών-σωτήρων!
  • Eίσαι έτοιμος για τον αγώνα?
Βρέθηκα στην βόρεια Ελλάδα όπου σε συνάντηση με φίλους
κάναμε ανασκόπηση των τρεχόντων γεγονότων και κουβέντα στην
κουβέντα ρώτησα για το πώς πάνε οι δουλειές και δώστε βάση παρακάτω να
δείτε γιατί ο Ελληνας δεν θα πάει χαμένος ποτέ.

Μιλάμε για νεαρό πτυχιούχο επαγγελματία-οικογενειάρχη με μικρά παιδια, του οποίου οι δουλειές χτυπήθηκαν απο την κρίση και έμειναν στάσιμες έως νεκρές με αποτέλεσμα πολλά απο τα κεφάλαιά του να μπλοκαριστούν.
Μπροστά στο αδιέξοδο στράφηκε στην αγροτική εκμετάλλευση που είχε ο πατέρας του. Ο οποίος πατέρας του πουλούσε την παραγωγή σε χονδρεμπόρους που πολλές φορές (οχι πάντα, όχι όλοι!) ήταν αφερέγγυοι (πληρωμή με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα) και επί πλέον δεν είχαν και κανένα περιουσιακό στοιχείο στό όνομά τους και όταν μετά από μακροχρόνιους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες καταδίκαζαν τον χονδρέμπορα δεν είχαν να πάρουν κάτι, γιατί δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Ετσι βρέθηκαν να κατέχουν πακέττα ακάλυπτες επιταγές, με συνέπεια την φτώχεια και την στέρηση.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι αν ο χονδρέμπορας ήταν συνεπής τους πλήρωνε το προϊόν σε τιμή απο τρείς εως εξι φορές κάτω απο την τρέχουσα τιμή στην αγορά ανάλογα με το ποιόν καιρό θα έβγαινε το εμπόρευμα στην αγορά. Επι πλέον υπήρχαν και άλλες παράπλευρες απώλειες –πάντα εις βάρος του παραγωγού - τις οποίες δεν αναφέρουμε για οικονομία χρόνου και για να μην εξειδικεύσουμε-φωτογραφίσουμε απόλυτα την περιγραφή.
Ο νεαρός φίλος μου λοιπόν μπήκε στο παιγνίδι και κατάφερε να νοικιάσει ένα ελεύθερο κτίριο ψυγείο και να βάλει μέσα την παραγωγή του αντί να παραδοθεί στο έλεος του χονδρέμπορα.
Κατόπιν έψαξε για διαλογέα γιατί η σωστή συσκευασία και εμφάνιση του προϊόντος είναι βασικός κανόνας της αγοράς και του εμπορίου. Αν δηλαδή μέσα σε μεγάλες ελιές βάλεις και μερικές ψιλές αυτόματα από οπτικής πλευράς πέφτει η ποιότητα του προϊόντος και η αξία του.
Βρήκε λοιπόν κάποιες συσκευές οι οποίες στις αντιπροσωπείες κόστιζαν γύρω στις 30 με 40 χιλιάδες ευρώ. Ανήσυχο πνεύμα όπως ήταν πήγε στην Ιταλία. Με αεροπλάνο και με αυτοκίνητο αρκετές φορές (σε εκθέσεις). Βρήκε ίδιας απόδοσης μηχανήματα περίπου στην μισή τιμή. Δεν αρκέστηκε εκεί. Βρήκε ενα μεταχειρισμένο γύρω στις 10 με 15 χιλιάδες. Το επισκεύασαν και πήγε να το παραλάβει. Ηταν πλήρως ηλεκτρονικό και καθώς ακουμπούσε το προϊόν επάνω του το ζύγιζε με ακρίβεια γραμμαρίου και το δρομολογούσε σε μιά απο τις 7 εξόδους που είχε ανάλογα με το βάρος του!
Παράλληλα πήγε στους εμπορικούς ακολούθους των πρεσβειών και βρήκε άκρες με πελάτες σε πολλές χώρες. Ετσι τώρα παίρνει παραγγελίες, γεμίζει νταλίκες ψυγεία και στέλνει εμπόρευμα σε πολλές χώρες σε τιμές που δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτές που πουλούσε στον χονδρέμπορο. Ξεκίνησε την κατασκευή δικών του αποθηκών ψυγείων και τον βλέπω σύντομα να εξελίσσεται σε οικονομικό παράγοντα επιπέδου.
Σε συναφή αγροτικά προϊόντα διάβαζα πρόσφατα ότι το ρύζι στην Χαλάστρα φεύγει απο τα χέρια του παραγωγού στα 30 λεπτά (δεν ξέρω ακριβώς) και στο ράφι πουλιέται στα ~4 ευρώ. Και τώρα (λέει) θα οργανωθούν οι παραγωγοί και θα κάνουν συσκευασία της πραγωγής τους με δική τους ετικέττα. Μα ΤΩΡΑ έπρεπε να το καταλάβουν! Επρεπε απο χτές, απο πέρυσι να δράσουν, να οργανωθούν να παλαίψουν για να επιβιώσουν. Για να βγάλουν τον μεσάζοντα απο την αλυσίδα παραγωγής και πρός ΔΙΚΟ τους όφελος αλλά και πρός όφελος του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως.
Αλλά πρέπει και οι εκάστοτε πολιτικοί ταγοί (υπουργοί γεωργίας στην συγκεκριμένη περίπτωση) ως εκ της θέσεως τους και κατά συνέπεια της εννοίας του καθήκοντος που πρέπει να τους διακατέχει να φροντίζουν να δίνουν ιδέες και κατεθύνσεις στους αγρότες. (Αν τις έχουν και αν νοιάζονται πραγματικά.)

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τηλεόρα

Μας έχετε πρήξει στην διαφήμιση για την ψηφιακή τηλεόραση!

Ρεεεε!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.

πάρτε το χαμπάρι επιτέλους, με όλη αυτήν την σούπα (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) που μας ταϊζετε.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γιατι κυριοι μας εθίζετε στην παρανομία?

Γιατί κύριοι της κυβέρνησης μας εθίζετε στην παρανομία? Γιατί έχετε αργά έως ανύπαρκτα αντανακλαστικά και οτι κάνετε το κάνετε κάτω απο το καθεστώς του να μαζέψουμε όπως μπορούμε τα αμάζευτα? Ενα γιγαντούμενο κύμα άρνησης πληρωμής των διοδίων έχει δημιουργηθεί που εκφράζει μεταξύ αλλών και μια γενικότερη άρνηση στον τρόπο διακυβέρνησής σας και στα άδικα μέτρα που παίρνετε.
Ξέρουμε από παιδιά ότι όποιους νόμους θεσπίζει η πολιτεία είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να τους εκτελούμε και υπακούουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση. Ομως αυτό ανατρέπεται.
Οπως στην προκειμένη περίπτωση των διοδίων εξεγείρεται ο κόσμος γιατί το θεωρεί άδικο και αρνείται να το πληρώσει.
Γιατί υπάρχουν χώρες που δεν έχουν καθόλου διόδια
Γιατί υπάρχουν χώρες όπου πληρώνοντας 30-40 ευρώ περνάς ελεύθερα τα διόδια για έναν χρόνο
Γιατί εμείς στην Ελλάδα πληρώνουμε κάθε χρόνο υψηλά τέλη κυκλοφορίας (Για ποιό λόγο άραγε? Για πια κυκλοφορία?)
Γιατί εμείς, οι πατεράδες και οι παππούδες μας τους έχουμε χιλιοπληρώσει αυτούς τους δρόμους με χρήμα, και ιδρώτα.
Γιατί κάθε δέκα χιλιόμετρα ρίχνουν και απο ένα διόδιο
Γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικοί ποιοτικοί (ή και καθόλου) παράδρομοι
Γιατί μας κόβετε δώρα, μας μειώνετε αυθαίρετα μισθούς και συντάξεις
Μας υποβαθμίζετε οικονομικά
Απο άλλο κόμμα ήταν τα συνθήματα του Σημίτη «πρώτα ο πολίτης» το οποίο είχατε και εσείς κάμποσο καιρό και μετά το εξαφανίσατε?
Που είναι η σύγκλιση των μισθών με τον Ευρωπαίο πολίτη που επαγγελόταν το ΠΑΣΟΚ κάμποσα χρόνια πρίν και ελεγε οτι θα γίνει γυρω στο 2012 με 2013. Γελάω που το σκέφτομαι. Απελπιστικά τόσο λίγοι και κατώτεροι των περιστάσεων και χωρίς όραμα, οι πιό πολλοί και σήμερα εδώ, στο κουβέρνο.
Αντ αυτού είχαμε τα παπαγαλάκια να οργιάζουν λέγοντας ότι έχουμε την φθηνότερη βενζίνη στην Ευρώπη! Που είναι τώρα που έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή ενώση?
Δεν θέλουμε μείωση διοδίων. Θέλουμε κατάργηση διοδίων.
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ για την τρελή φορολογία στην οποία μας υποβάλλει το κράτος θέλουμε να περνάμε ελεύθερα απο όλους τους δρόμους, να έχουμε ποιοτικά σχολεία και Πανεπιστήμια όπου να μεταλαμπαδεύεται η γνώση, η κριτική σκέψη, η έρευνα, η Ιστορία και η επιστήμη και όχι να είναι πιθανά άντρα οικογενειακής καθηγητοκρατίας.
Θέλουμε περίθαλψη υγειονομική χωρίς λαμογιακή υπερσυνταγογράφιση με πιθανή ανταμοιβή την συμμετοχή σε «σεμινάρια» σε εξωτικά νησιά.
Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο απο το να προστατέψετε τα ταμεία μας, την χώρα μας, τον ορυκτό μας πλούτο, τα σύνορά μας, την περιουσία του κράτους, τους φόρους μας απο την ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ νεοσυσταθείσα τάξη λαμογιών που λυμαίνεται τον κρατικό κορβανά, καθώς επίσης και απο εξωτερικές επιβουλές. Αν δεν μπορείτε, σύντομα θα αναδυθούν δυνάμεις καθαρές και θα σας καλύψουν όλους γιατί η φύση απεχθάνεται τα κενά.
Θέλουμε να περιορίσετε το προσωπικό της βουλής τουλάχιστον κατα 50% γιατί ένας καλός γραμματέας ενός βουλευτή καλά «μηχανοργανωμένος» και γνώστης μπορεί να κάνει δουλειά ίση με δέκα υπαλλήλους παλαιάς «τεχνολογίας», άλλωστε για αυτόν τον λόγο σας πληρώσαμε και ενάμισυ εκατομμύριο ευρώ – πέραν των άλλων – για να αγοράσετε υπολογιστές.
Αντε γιατί σιγά – σιγα αρχίζουμε να σηκωνώμαστε από τον καναπέ –γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας – και αυτό δεν θα σας αρέσει καθόλου!!!
Εχω κι άλλα κάλαντα να σας πώ αλλά στο επόμενο!